MWV 2018-2019 IV

Beste meeleesvriendjes,
 
Het was VELO voor, VELO tijdens en VELO na. Beginnend met het vrijwilligersfeestje op zaterdag. Namens de Faciliteiten- en Activiteitencommissie hebben een aantal zich sterk gemaakt voor een mooi feestje waarbij stilgestaan werd bij alle vrijwilligers die vorig jaar hun steentje hebben bijgedragen aan de club. Eerst werd het brein getest met een kennisquiz over VELO (blij om te zien dat oerlid Wouter de quiz won), daarna werden de voetjes getest met een heuse DJ die de sfeer neerzette. Tel daar wat drankjes en versnaperingen bij op en je hebt een gezellige avond in Wateringen. Op de baan evenveel pret, want de teams hebben een uitstekend weekend achter de rug. Directe concurrenten werden dik verslagen, posities op de ranglijst werden veroverd en als we kijken naar de individuele prestaties zien we deze week een heleboel Toppers. Tot slot heeft team 1 goede zaken gedaan, niet alleen het resultaat was perfect, maar beide nieuwelingen hebben nu hun debuut gemaakt én punten gepakt!
Lees meer...

MWV 2018-2019 III

Lief dagboek,
 
deel twee van de singel avonturen. Ik heb inmiddels weer zelfvertrouwen getankt, maar er is een nieuw fenomeen bijgekomen. Afgelopen vrijdag, ik speel tegenwoordig op vrijdagavonden, moest team 5 aantreden tegen Quintus uit Kwintsheul. Na een heerlijk maal bij mijn teamgenootje om de hoek eerst een fijne dubbel overwinning geboekt. Daarna moest ik aan de bak, alleen, in de singel. Aan de support lag het niet, papa Rene, papa Jentel, opa Steven, coach Wendy, biervrienden Wouter en Tim. Maar toen ik in één klap 6-1 achterstond zonk echt alle enthousiasme, liefde, zin, plezier mij in de loden Adidas schoenen. Hier betaal ik toch niet al die euro's contributie voor? Om hier te staan, in me eentje, terwijl de hele wereld weet dat ik dit niet leuk vind! Hallo! En toen dames en heren, nee ik ben er niet trots op, stond daar het meest lelijke mannetje op de baan een driesetter eruit te slepen. Schouders omlaag, gezicht naar beneden, een blik zo treurig, een zucht tussen elke rally, het was het meest ongelukkige hoopje met een racket in zijn handen. Eerste set verloren, net aan want ik kwam nog terug. En wat dacht ik? Pfff, nu moet ik nog twee sets. Ik ging gewoon ballen, want ja verliezen is ook niet leuk. Na elk punt hoorde ik mijn vaste coaches Wendy en Steven mij aanmoedigen. Ik hoorde zelfs de supportersvereniging wat joelen. Aftellen is begonnen, nog 5 punten en dan ben ik er klaar mee. Nee toch, hij komt toch niet terug he. Ok, even gas geven. Nog twee keer schreeuwen, had ik zelf ook niet verwacht. Gewonnen. Dit echt nooit meer! Jawel hoor, dit weekend ben ik er gewoon. Want ja verliezen is ook niet leuk.
Lees meer...

MWV 2017-2018 XIII

Beste spelers,

 

"Optimisme is van oudsher het geloof in de beste van alle mogelijke werelden te leven. Tegenwoordig gebruikt men dit begrip vaak voor een afgezwakte vorm van optimisme: het geloven in een goede afloop. Optimisten zien elke tegenslag en onheilspellende stand van zaken in het verleden in het licht van deze positieve toekomstverwachting." Even kijken hoe ik optimisme kan toepassen op afgelopen weekend? In het begrip staat centraal dat er geloof blijft in een goede afloop. Ik hoef niet te twijfelen dat het bij ons allemaal goed afloopt. Ik geef toe, de resultaten waren dit weekend niet fantastisch, maar een goede afloop zit er nog steeds in. Dan maak ik maar dankbaar gebruik van het feit dat het begrip "goed" vrij in te vullen valt. Na een tegenslag geloof houden op een positieve toekomstverwachting, na een zware nederlaag geloven op een beter resultaat. Kijk je teamgenoten aan en vertel elkaar dat het niet erg is dat je gevallen bent, als je maar weer opstaat. Opstaan, lachen, hard werken, en dan geloof ik er ieder geval in dat de toekomstverwachting positief zal zijn.

Lees meer...

MWV 2018-2019 II

Beste badmintonners,
 
afgelopen weekend een leuke discussie gevoerd met mijn team of de behulpzame persoon aan de zijlijn nou een teller of scheidsrechter is. Voor mij is dit eigenlijk helemaal geen discussie en ik zal beargumenteren waarom niet. De teamgenoot die tijdens de competitiewedstrijden de telbordjes vasthoudt is onlosmakelijk een teller en niet meer dan dat. Argument 1: op inhoudelijk vlak zijn wij niet meer dan teller omdat wij niet de juiste scholing hebben gehad en derhalve de regels niet echt tot achter de komma beheersen. Daarbij missen wij de training om de theorie te vertalen op wedstrijdsituaties. Scheidsrechters zijn geoefend en geleerd, ervaren en geslepen om de regels te kennen en toe te passen. Argument 2: op moreel vlak is het onmogelijk voor de teller om onpartijdig te zijn, zoals een goede scheidsrechter hoort te zijn. Het thuisspelende team levert veelal de teller af en deze kan nooit volledig objectief zijn. Al is het maar om de schijn niet op te wekken, is het beter om deze persoon niet te bombarderen tot scheidsrechter. Argument 3: op hiërarchisch vlak is een scheidsrechter een persoon die boven de spelers staat, wij dus dienen te respecteren. Een teamgenoot staat niet boven ons, maar naast ons. Dit kan problemen opleveren tijdens en na de wedstrijd. Argument 4: op persoonlijk vlak, dit punt sluit aan de vorige. Emotie kan ervoor zorgen dat bepaalde mensen bepaalde beslissingen niet van harte nemen. Het zou toch zonde zijn als persoonlijke relaties een knauw krijgen door een in- en uitbal. Al met al ben ik van mening dat de lieve persoon een teller is en de spelers mogen met volwassen houding er samen uitkomen. In het ergste geval is er een let. Los daarvan geloof ik er niet in dat je een wedstrijd verliest op één punt. 
 
Toppers van de week:
Ewout Beukers, Jim Middelburg, Alex Vlaar, Myke Halkema, Wendy Slaats, Suzanne Straaijer, Melissa van Tusschenbroek
Lees meer...

MWV 2017-2018 XII

Beste spelers,

 

Daar zijn we weer na een lange break. Ondertussen zijn er natuurlijk wel wedstrijden gespeeld, maar ik kom met deze update omdat alle teams gespeeld hebben afgelopen weekend. De beste wensen doen we niet meer zo midden januari. Maar door het nu niet te zeggen, heb ik het eigenlijk toch nog gezegd! De competitie bevindt zich nu in een spannende fase waarbij beslissingen vallen. Het is voor ons allemaal nog even aanpoten om in de laatste wedstrijden de punten te verzamelen. Het is voor de TC in de persoon van Melissa bovendien een heel gepuzzel om alle team überhaupt compleet te maken. Applausje voor Melis. Team 3 en 5 hebben het goed gedaan, hieronder verder!

 

Toppers van de week: Jim Middelburg, Joey Muns, Tomas Spanbroek, Rikkert Suijkerland, Marjolein Doeland, Myke Halkema, Dorien Lups, Els Romen, Wendy Slaats, Melissa van Tusschenbroek en Lianne van der Zanden. 

Lees meer...

MWV 2018-2019 I

Beste badmintonliefhebbers,
 
Het nieuwe seizoen is afgelopen weekend begonnen en het is mij niet helemaal goed vergaan. Nadat we de eerste set van de dubbel hadden gewonnen begon het meteen stroef te lopen in de tweede set. Hier begon ik wat deukjes op te lopen in mijn zelfvertrouwen. Het lukte niet meer om het spel naar ons toe te trekken en toen moest ik nog singelen. Driekwart van de eerste set had ik het gevoel dat er niks aan de hand was en dat ik overal mee wegkwam. Er ontstond niet echt een groot gat en ik liep dus niet weg. Aan het eind kwam mijn tegenstander dichterbij. Ik moest echt een tandje bijschakelen om die nog te winnen. Toen gebeurde er iets, ik begon de tweede set met een totaal gebrek aan zelfvertrouwen. Durfde niet richting de lijnen te spelen, durfde aan het net niet af te maken, enorm zenuwachtig bij de service. Fijn, een extra tegenstander erbij deze partij. Ik stond 4-11 achter bij de pauze, Wendy en Steven hingen over me heen. Woorden die gingen over tactiek en techniek raakten me niet. Dit was mentaal. Alleen de woorden over training en hoe ik daar tegen hen sta te spelen raakten me. Weer de baan op, nu met de insteek dat ik er ga staan zoals op de training. Ik was meer ontspannen, kwam helemaal terug, maar kwam net tekort. Fijn, doe nog maar zo'n set. De derde set zat ik constant tegen mezelf te knokken maar bleef ik wel bij. De mentale strijd begon ook fysiek zwaar te worden. Doorzetten nu. Uiteindelijk met 21-18 kunnen winnen. Winnen... zo heeft het niet gevoeld. Het was meer een strijd die nu klaar was. Wel van mezelf gewonnen, of in ieder geval met mezelf gewonnen. Hopelijk heb ik volgende week niet een tegenstander aan mezelf, maar een medestander.
Wen en Steef: bedankt, zonder jullie had ik het zeker niet gewonnen.
 
De toppers van deze week:
Tim van Nieuwkerk, Rikkert Suijkerland, Alex Vlaar
Lees meer...

MWV 2017-2018 XI

Beste spelers,

 

In Dubai zijn zojuist de Dubai World Superseries Finals gehouden. De top 8 van de wereld spelen daar in hun respectievelijke onderdeel om de laatste titel van het kalenderjaar. Gedurende het jaar worden 12 toernooien gespeeld in de MetLife BWF World Superseries, acht in Azië, drie in Europa en één in Australië. Naast het hoge prijzengeld kunnen ook punten worden verdiend tijdens deze toernooien. Als je tot de beste 8 behoort mag je meedoen in de finale. Alle wedstrijden zijn terug te kijken via de link onderaan dit stukje. Als je liefhebber bent van de sport is dit genieten geblazen, als je (nog) geen liefhebber bent dan ga je het worden. Naar mijn mening zie je duidelijk hoe dynamisch, snel, behendig en krachtig de sport is. De spelers zijn explosief en hebben duur conditie. Ze zijn tactisch en agressief. Je kan enorm lang discussiëren over het gebrek aan promotie van de sport in Nederland. Maar de beste promotie is de sport zelf. Dus ik hoop dat veel mensen het zien en net zoals ik (weer) verliefd worden op de sport. Vanwege de feestdagen is er een break in de competitie. Bij dezen iedereen alvast fijne feestdagen en tot volgend jaar. Tot die tijd kunnen jullie je vermaken met de top van de wereld. (Uiteraard is er maar één onderdeel het leukst, zie 2e link)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLfJwT6SO_rWtUnmxKbvC1uMB01-TETSn6
https://www.youtube.com/watch?v=fS_rqdbl6CU&index=9&list=PLfJwT6SO_rWtUnmxKbvC1uMB01-TETSn6

Lees meer...

MWV 2017-2018 XV

Beste badmintonliefhebbers,

 

Het competitieseizoen zit er alweer op en dat betekent dat we kunnen terugkijken op een veelbewogen periode. Kijkend naar het gehele resultaat als vereniging kan er niet anders geconcludeerd worden dan dat het een teleurstellend seizoen is geweest. De beste prestatie kwam van team 1 door in de finalepoule als 4e te eindigen, dat is voor VELO termen niet bepaald succesvol en niet hetgeen de club nastreeft. Een team heeft zich in de middenmoot geplaatst, twee teams zijn een plek boven de degradatiestreep geëindigd en helaas zijn twee teams gedegradeerd. 

Lees meer...

MWV 2017-2018 X

Beste spelers,

 

Het weer heeft niet voorkomen dat er zaterdag de nodige wedstrijden waren. Alleen team 2 hoefde zondag niet naar Utrecht af te reizen. Hierbij een korte STC update. De nieuwe STC zal bestaan uit Franklin, Tim, Wendy en Ewout. Na jarenlange inzet van Melissa (maar ook Evert, Rob, en nog velen) staat er nu een nieuwe ploeg die hun best gaan doen om de technische kant van de club op orde te brengen. Wij zullen ons bezig houden met de aanstelling van trainers en spelers, de samenstelling van trainingsgroepen, een jaarplanning, de indeling van competitieteams en evaluaties. Officieel bericht vanuit de club zal nog komen, maar heb je nu al vragen of opmerkingen kom dan naar Franklin of Tim toe. Onze eerste taak is om met de huidige spelers en trainers te praten om een beeld te krijgen van hun intenties. Dan kunnen we daarna een plan opstellen wat we moeten aanvullen. Hoop dat iedereen verstandig doet met deze weersomstandigheden!

Lees meer...

MWV 2017-2018 XIV

Beste badmintonfanaten,

 

Het competitieseizoen zit er grotendeels op. Dat betekent dat deze MWV reeks ook alweer bijna klaar is. Dit keer nog een verslag, en dan zal 19 februari de laatste zijn waarbij ik terugblik op het afgelopen seizoen. Als Technische Commissie heb je nu een drukke periode, want je wil je namelijk voorbereiden op het komende seizoen. Hetgeen er moet gebeuren is niet zo moeilijk, maar vanwege de vele onzekerheden is het toch lastig. Met welke teams gaan we het nieuwe seizoen in? Welke spelers blijven? Moeten we nieuwe spelers aantrekken? Naarmate tijd vordert worden steeds meer facetten duidelijk en kunnen er dingen opgepakt worden. Op dit moment is het de samenstelling van team 1 en het overzicht wat onze eigen spelers uit de selectie doen/willen. Dan volgt de periode om keuzes te maken in belang van de club. Daar zal ik jullie niet lastig mee vallen. Aanstaand weekend is het NK, daarna speelt team 2 zijn laatste thuiswedstrijd. Uiteraard is iedereen van harte welkom!

Lees meer...

MWV 2017-2018 IX

Beste spelers en spelerinnen,

 

Wellicht leuk om eens een kijkje te nemen achter de schermen, het reilen en zeilen bij een vereniging. Volgend seizoen zal ik een taak oppakken in de Sporttechnische commissie, maar de werkzaamheden beginnen natuurlijk dit jaar al. Je wil gewoon op tijd een beeld krijgen van de club om te kunnen anticiperen en actie te kunnen ondernemen. Zo is er vanavond na de training een overleg met de (potentieel) nieuwe groep aan vrijwilligers die hun best willen doen. De commissies zijn namelijk op de schop gegaan en we zijn hard bezig nieuwe enthousiastelingen te vinden die hun steentje willen bijdragen naast de baan. Verenigingen zijn echt afhankelijk van hun vrijwilligers, en ik geloof dat je uiteindelijk minder hoeft te doen als je maar met genoeg bent. Ik zal deze tekstjes zo nu en dan gebruiken om jullie op de hoogte te houden wat er nou allemaal gebeurt en wat we nou allemaal doen. Hierbij ook meteen een oproep: Wil jij helpen? Wil je iets bijdragen aan de club? Kom erbij! Ik zoek nog enthousiaste mensen die willen meedenken! Als we met meer zijn, kunnen we meer! 

Lees meer...