Le Credit Sportif VELO pakt de koppositie in de Eredivisie badminton

In een goed gevulde VELO-hal heeft Le Credit Sportif VELO zaterdagavond een overtuigende 8-0 overwinning behaald tegen, een door blessures geteisterd, TFS Barendrecht. Hiermee voldeed het eerste team van VELO, ondanks de afwezigheid van Alex Vlaar, aan de vooraf gestelde doelstelling om zoveel mogelijk punten in Wateringen te houden. Met dit resultaat staat Le Credit Sportif VELO alleen aan kop in de Nederlandse Eredivisie. Het Haarlemse BC Duinwijck volgt op 2 punten.

Lees meer...

Le Credit Sportif VELO te sterk voor zowel DKC als BC Amersfoort

Afgelopen weekend stond een dubbele speelronde in de Eredivisie badminton op het programma. Op zaterdagavond is Le Credit Sportif VELO ijzersterk van start gegaan in de derby tegen het Haagse DKC. Een zeer gemotiveerd team versloeg de concurrent met 3-5. Een dag later was BC Amersfoort in de eigen VELO-hal de tegenstander. Het goede gevoel van zaterdag is meegenomen getuige de 6-2 overwinning. Hiermee staat Le Credit Sportif VELO, samen met BC Duinwijck, gedeeld 1e in de Eredivisie badminton.

Lees meer...

Le Credit Sportif VELO haalt ruime zege op Goldinvestment Roosterse BC

De eerste thuisoverwinning van Le Credit Sportif VELO is een feit. In een rustige VELO-hal is Goldinvestment Roosterse BC met 6-2 verslagen. Door dit goede resultaat blijft het team uit Wateringen boven in meedraaien in de Eredivisie badminton. Le Credit Sportif VELO staat momenteel, achter het Haarlemse Duinwijck, op een gedeelde 2e plaats met Hoornse BV.

Lees meer...

Le Credit Sportif VELO speelt gelijkt tegen Hoornse BV

De badmintonners van Le Credit Sportif VELO hebben in de 2e speelronde met 4-4 gelijkgespeeld tegen Hoornse BV. Op papier beloofde de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van ranglijst vol spanning te zitten en dat bleek ook op de baan het geval. Ongeveer 75 toeschouwers waren getuige van spannend wedstrijden, bij vlagen prachtig spel en uiteindelijk dus de puntendeling.

Lees meer...

VELO Badminton en Actief & Gezond Fysiotherapie

hebben gisteren tijdens de start van de Eredivisie hun voorgenomen samenwerking bekrachtigd. 

Middels het ondertekenen van de overeenkomst onderstreepten voorzitter Cock Diemel en Carmen Bartman deze intentie op officiële wijze.

Actief & Gezond Fysio (specialist op het gebied van sportklachten) staat op wedstrijddagen klaar voor Team1 met professionele begeleiding. Daarnaast kunnen VELO leden elke werkdag bij hen terecht voor een afspraak mocht dit nodig zijn. Andere activiteiten die zij kunnen bieden zijn het geven van advies omtrent blessure preventie, het maken van bewegingsanalyses en/of fittesten en schema’s voor fysieke prestatieverbetering.

Lees meer...

Le Credit Sportif VELO overtuigend van start in de Eredivisie badminton

In de sfeervolle sporthal Hoge Veld in Den Haag heeft het eerste team van Le Credit Sportif VELO met 6-2 gewonnen van AviAir Almere. Daarmee staat het team uit Wateringen op de 2e plaats in de Eredivisie. Opvallend was de overwinning van Dorien Lups tegen Manon Sibbald. In een zeer sterke wedstrijd was Dorien in 3e sets te sterk voor haar angstgegner. Na een serie nederlagen betekent deze overwinning een belangrijke doorbraak: ‘een goede start van het seizoen, dit smaakt naar meer!’, aldus een dolblije Dorien Lups.

Lees meer...

Le Credit Sportif VELO opent nieuwe badmintonseizoen tegen AviAir Almere

Wateringen, 31 augustus 2018

Op zaterdag 8 september gaat de eredivisie badminton van start. Le Credit Sportif VELO neemt het in het openingsweekend op tegen de verliezend finalist van vorig seizoen AviAir Almere. Net als voorgaande jaren worden alle eredivisiewedstrijden in speelronde 1 gelijktijdig op één locatie gespeeld. Dit jaar vindt de kick-off plaats bij het Haagse DKC.

Lees meer...

26 mei Finaledag VANDEKOLK Hypotheken Cup 2018

Vrijdag 27 april, 13:34 uur
Op 26 mei wordt in samenwerking met BC Drop Shot in de Den Haag de finaledag van de VANDEKOLK Hypotheken Cup 2018, het bekertoernooi van Badminton Nederland, georganiseerd.

De kwartfinales, halve finales en finale worden dan gespeeld. Na 4 voorronden hebben zich uiteindelijk 8 teams geplaatst voor deze finaledag. In februari is het bekertoernooi begonnen met 65 Bondscompetitieteams.

Titelvedediger, landskampioen en Drop Shot van de partij

Lees meer...

Vernieuwd Le Credit Sportif VELO krijgt vorm

Wateringen, 16 april 2018
 
Vernieuwd Le Credit Sportif VELO krijgt vorm
Op zondag 15 april 2018, tijdens de finaledag van de Victor Dutch International, heeft Le Credit Sportif VELO de eerste contracten voor het nieuwe seizoen getekend. Myke Halkema, Dorien Lups, Alex Vlaar en Jim Middelburg komen ook in het seizoen 2018/2019 uit voor de Wateringse badmintonvereniging. Daarnaast komt Tamara van der Hoeven over van BV Almere om het eerste team van VELO versterken. Hiermee krijgt het team van Le Credit Sportif VELO langzaam maar zeker vorm.
 
Foto's zijn gemaakt door Rene Lagerwaard
Klik op de foto voor een groter formaat.
Lees meer...

Vierde plek eindpositie voor Le Credit Sportif VELO

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de kampioenspoule op het programma. Het eerste team van Le Credit Sportif VELO zou een 7-1 winst moeten behalen om door te gaan naar de play-offs. Een lastige klus en daarom gingen we ook niet met dat doel de wedstrijd in, maar met het idee voor onszelf lekkere potten te spelen.

Lees meer...

Beslissende derby: VELO-DKC

Morgenavond, zaterdag 27 januari om 19.00u staat de beslissende kraker van de kampioenspoule op het programma. De kop van de eredivisie krijgt zijn beslissende speelronde.
Le Credit sportif VELO krijgt thuis DKC BC uit Den Haag op bezoek. Nummer 1 van de ranglijst AviAir Almere ontvangt de nummer 2: Duinwijck BC.

Lees meer...